Ann Mari Fröier

Dessa foton föreställer Ann Mari Fröier och Herbert Blomstedt inför Herbert Blomstedts konsert ’Blomstedt 60 år’ i Februari 2014. Ifall ni vill köpa någon av dessa som vykort, kontakta mig
Vårsonaten Ludwig van Beethoven med Ann Mari Fröier i Grunewaldssalen Februari 2014

Denna teckning är en kopia på

en teckning Evert Taube gjorde till Ann Mari Fröier under ett uppträdande där hon spelade Mozart i Göteborg. Ann Mari kom av sig, och sjöng resten utav stycket på stående fot. Då rusade Evert Taube, som satt i publiken upp, och utropade: Denna kvinna är Gudabenådad! Ann Mari själv har här dedikerat teckningen till konstnärinnan Eve Riimus

The closest interpretor of classical music in piano playing to Ann Mari, is as is mentioned in the concert I have refered some to here Glenn Gould, who has the same kind of Mozart-ic allocation as Ann Mari. ”Glenn Gould: ”Jag jagade efter de snyggaste tjejerna i hela världen.. och jag fick dem.. men blev galen på köper; tyckte alltid att det drog.. och sen jag dog, av en stroke vid 50 års ålder..” ” Ann-Mari: ”Ja.. min Crafoord var ju otrogen på vår bröllopsnatt! Han ville väl ha en yngre och snyggare, .. men – han älskade mig; och jag fick väl nöja mig.. Men – det gjorde så ont på något sätt.. – att han inte tyckte det räckte till att älska mig.. Men – jag älskade honom.. vi fick två barn – sen höll det väl så där några år till; en dag kom han till mig och hade tårar i ögonen; ’jag älskar dig sa han..’ och så grinade han och sa; ’men jag orkar inte leva med dig..’ ”