Torsten Föllingers Genial Singing Lessons

 

Legend (Skriven till Israel G. Young )The teacher- who do not sell his only soulIs -like the smallest child –Upon other’s shoulders lifted high.The teacher -Who sells his only soul…His chaotic breakdown – will be foretold.Cause – what violence – may create -Blows away – like dust in the wind-by the break of day.

Annas Melodi CD1:

01 Allting har ett slut.mp3

02 Det finns sånger.mp3

03 Snurra upp i Luften.wav

04 Kom var mig nära.mp3

05 Ljusen brinner ut.mp3

06 Djävulens vals.mp3

07 Du har blivit lurad.mp3

08 Eve jag mötte dig.mp3

09 Till Uniell.mp3

10 Annas Melodi.mp3

11 Mina sånger.mp3

12 Till bottens hav.aif

13 Ljusen brinner ut.aif

14 Vid kanten av en sjö.aif

15 Människor strider.aif

16 Idag ska jag träffa kvinnan min.aif

17 Ljumma vindar.aif

18 Kom.wav

19 One (Cover).wav

20 För oss båda.m4a

21 Kanon.aif

22 Marcel.aif

                      

23 Vykort på ett kylskåp.m4a

Annas melodi CD2:

01 Hemma.wav

02 Hösten.wav

03 Klockan.wav

04 När jag går på stan.mp3

06 Dikten.mp3

07 Ligger här i soffan.mp3

08 Annas melodi.m4a

09 Mördar-Ann.aif

10 Kärleken uppväger allt.aif

11 Jag kommer med vinden.aif

12 Vykort ifrån Indien.aif

13 Finns det något så sorgligt.aif

14 Ensam i min säng.aif

15 Ljusen.wav


Ann-Mari Fröier och Bernt Lysell


Allting har ett slut

Allting har ett slut till och med livet har ett slut, sen när det tar slut kommer nya livet fram. Oskuldsfullt som ett lamm, ser nya friska ögon på dig, säger de jag älskar, älskar du mig? Ingenting är oändligt och livet det tar aldrig slut, men hösten kommer och då tas allt ifrån dig. Vi blommar en stund tillsammans, tillsammans och i ensamheten säger vi till oss själva ’Gud vad tiden går…’ Kan vi komma tillsammans i en soffa eller kyssa varandra vara ett tillsammans. Allting har ett slut tillochmed livet har ett slut, men hösten kommer och då är allt förlåtet…

Det finns sånger

Det finns sånger här hemma hos mig som är dedikerade till dig, du är vild och fri älskar varmt vatten mot ditt bröst. Du stiger upp ur källans rand, och står på snöig strand, ångar vattnet om din kropp, du tänker ingenting. Himmelska änglar störtar emot din grind. Jag är gammal och jag är ung och jag är din kung. Ingenting jag har, men jag är din far. Människan är mycket sjuk och världen är väl snart slut, är detta en sista sång, för denna gång, är detta en sista sång, för denna gång. Jag vadar igenom min flod, samlar på mod, vita hästar springer omkring mig, i min egen flod solen lyser varmt på våran jord.

Djävulens vals

Jag är mannen där borta ifrån, landet som kommit hit, för att rädda dig dit, dit till det land där allt är fint, där allt är fint. Stort motstånd gjorde du, trodde knappast jag var sänd av Gud, storan kärlek visade dig vägen dit, dit till det landet där, vi håller dig kär. Jag dansade en dans med Djävulen en svår vals, du höll om min vackra hals. Visa mig kärlek, så räddar jag dig, men om du vänder mig ryggen dör vi båda två, dör vi båda två, dör vi båda två.

Du har blivit lurad

Du har blivit lurad ända sedan du föddes ända sen du såg dagens ljus har du blivit lurad. Först kom dagiset sen kom skolan du har blivit lurad ända sedan du föddes. I skolan börja du göra små tvångs tvångs tankar sedan börja du snusa Tre Ankar. För du har blivit lurad ända sedan du föddes ända sen du såg dagens ljus har du blivit lurad. Och föräldrarna de sa att det var fel på dig usch och fy fy på dig du är ett djävla dåligt barn. För jag har blivit lurad ända sedan jag föddes ända sen jag såg dagens ljus har jag blivit lurad.

Eve jag mötte dig en dag i Maj

Eve jag mötte dig en dag i Maj, då jag var helt paj, var det en sommardag i Maj? Maj? Jag hade testat det här med andra kvinnor men ingen ville jag ha, ty, de hade ingen kärlek till något annat än krav?... Och jag kände ju genast igenom dig, ty du bar den kvinnliga skruden, och inte djävulen som stoppar en i buren…

Till Uniell

Jag är i mörkret om natten och sedan är jag i ljuset om dagen, är du den enda som jag älskar? I hela världen är vi ett. Du är allt jag vill, rädda mig till det rike vi ska till, du säger att jag är ond. Men jag är god och han en orm. Jag vill existera inuti din kropp när du om morgonen stiger upp… Djävulen vill mörda dig bara för att jag älskar dig, jag avgudar dig vill äta ditt snor, klia dig i stjärten. Jag vet att du känner likadant lita på vår kärlek, munnen ska jag kyssa ömt, och viska min kärlek den är inte glömd.

Mina sånger

Mina sånger de är sommar höst och vår och vinter, träden som blommar och löven som faller och isen som smälter. De är människor som talar och saker som falnar och kanske jag själv. De är min första kärlek till träden som blommar. De är de mörka molnen och de är de ljusa molnen saker i skyn och min älsklingsögonbryn, lampor som tänds, och saker som bränns människor som gör ont segelbåtar som snor runt kanske jag själv.

Ljusen brinner ut

Ljusen brinner ut, natten lägger sig långsamt. Och vindens röst har somnat vid himlens bröst. Och då ljusen brunnit ut, ska jag lägga mig långsamt långsamt ned och sova, drömma om er båda. Å! min tjej! Å! kära dig, Å! du tills tuppen gal kuckeliku. Jag frågar vart är du svaret kan jag ej få veta nu, spårlöst försvunnen är du och jag vet ej vart du är nu och jag vet ej vart du är nu. Ja, mörkret har sänkts sig ljusen brinner ut, nu ska jag lägga mig långsamt och sova en tupplur.

Människor strider

Ja vi människor vi strider emot varandra hela tiden strid sällan sinnesfrid. Det är då du slutat strida med dig själv, som du kan säga ’god kväll’ än mer se solen gå ned och lämna världen ifred. Det finns en trädgård som jag vill gå i, den är omgärdad av ett rött staket ingen människa går däri, bara ensamhet. Jag längtar efter den ensamhet, att få vandra där med Anna, men hon har gömt sig bort ifrån mig, tänk att aldrig mer få smeka hennes panna. Ja, vi människor vi strider emot varandra hela tiden strid sällan sinnesfrid det är då du slutat strida med dig själv som du kan säga ’god kväll’ än mer se solen gå ned och lämna världen ifred. Det finns en avlägsen trädgård, jag kikar innanför dess staket, jag längtar efter dess friska luft och Anna och enslighet, jag längtar efter den ensamhet att få vandra där med Anna men hon har gömt sig bort ifrån mig, tänk att aldrig mer få smeka hennes panna. Ja vi människor vi strider emot varandra…

Vid kanten av en sjö

Vid kanten av en sjö, i vårens bris, tänker vi på varandra, i dagens kvalm vid en blommande ö, älskar vi i fågelns sång när dagen blivit lång, ser vi på varandra i kvällen sjö Å! min mö! Träden som hänger över oss älskar sina knoppar var inte tyst och dum och stum liksom en vanlig palt, häng inte med, när poeten ska hängas ifred. På min cykelväg, tog en bit utav en kvist och cyklade längs banan cyklist. Fragrancen ljuv, utav vårens grönska men när igen jag tog upp kvisten, var fragrancen borta med vinden, den var död som grått hö, Å! min mö!

Idag ska jag träffa kvinnan min

Idag ska jag träffa kvinnan min, hon som betyder allt… hur ska jag förklara den röst, som sällan eller aldrig ger mig tröst. Mörda henne jag säger ibland, sätt huset där i Helvetisk brand, den gör ingen skillnad emellan någon och just henne den vill mörda var man sätta hus i brand. Men då jag har träffat kvinnan min, känner jag ingen skam, ty då vår kärlek brann, fanns ingen skam och döden gick och hängde sig i parlamentets internationella band och då hon kysste min hand och vi höll i varann ibland ibland. Då ärret efter drömmen öppnar sig, känner ingen mig, ty då vill jag bara ont ont ont ont ont och det gör ont ont ont ont ont då jag vill bara ont gör det ont ont ont ont, ont ont ont ont.

Ljumma vindar

Cello spela på, Godo Godo, spela guitardo. Hon kom och tog med sig östanvind långt över havet, Rysslands nya vind märker du i löv och lind. Fåglar kommer österifrån, burna på ljumma vindar landar i ett snår vår Å! det är vår. Fönstret vajar på sina järn, tulpaner kommer upp ur jord, emellan dem ligger Nord. Ja fåglar kommer öster ifrån, burna på ljumma vindar ja landar i ett snår vår Å! det är vår. Ja Bellman, han spelas i sin paulun, med basker på sig, och med en vit peruk sjuk ja ack så sjuk. De gamla kommer ur sitt skal, ja, de har dött, men lever ännu kvar, jag ser dem varje dag.

Kom var mig nära

Kom var mig nära, till ålderdom, kyss mig ömt och säg fina ord. Kom var mig nära och kyss mig ömt säg mig att du inte bara är nåt som jag drömt. Kom var mig nära och kyss mig ömt, säg att du är mig nära, och kyss mig ömt, kom var mig nära tårar rinner ned, i floder som längtar till er. Kom var mig nära och visa mig det som du har drömt, våra vägar skiljdes men det har jag glömt. Kom var mig nära tiden är snart slut, kom var mig nära tiden rinner snart ut det är slut…

Ligger här i soffan

Vi ligger här i soffan vi och talar med varandra, om vad världen bjudit oss och om hur vi har fått slåss. Vi talar om allt möjligt som vi har upplevt, hur vi aldrig tar hand i vacker sked. Så somnar dagen bort, och vi talar litet kort, om morgondagen som ska gry och den vita kvällens hy. Men aldrig ska vi från varann, aldrig mer en ann… så somnar dagen bort och inga löften har getts bort.

***

Föräldrar går hållande barn hand i hand

Männen med kostym går ut på stan för pengars skull

Och en fullgubbe sitter ensam där

Denna morgon på en parkbänk

Med en ölbutelj vid sidan och en cigarett

Båda halvt urdruckna rökna morgonbrisens fläkt

Och BMWn kör därifrån, och morgonsolen skiner uppifrån

Trevlig dag sa jag ett slag till fullgubben som satt

Som jag sagt drack och rökte på sin drogsats

Och en tiggare sitter ensam där

Lutad mot väggen sovande med benen isär

Han behöver pengar det syns på skylten

’Hjälp en hemlös’ står det på den och ’Till dig’

Och han sitter där och sover, morgonens fångst ej plockad ifrån den…

På ett konstverk sitter tre Chillenska män, de har också druckit ur ölbuteljen

Och de pratar och skrattar, och dricker med varandra…

Och korpral kommunisten svartklädd går därifrån, han tittar skrämt uppå dem ifrån sin ögonvrå

Och han går ut på stan, rädd som självaste fan…

Föräldrar går hållande barn hand i hand

Männen med kostym går ut på stan för pengars skull

Och en fullgubbe sitter ensam där, och jag skriver ned detta här…

Jag såg din blick, du blinkade en gång, kärlek blev en sång i hjärtat hos oss två.

Du böjde undan, jag älskade ju en annan, men du såg en man som du ville ha…

På natten, jag vaknade klockan fem, i ditt familjehem, du var bara 16 år…

Jag gick ned emot ditt sovrum, gick väldigt tyst, hjärtat dunka bom…

Månen, en skära i skyn, stoppar kring livet ditt, smekte din hy,

Du kallade också nästa dag, vid middagsbordets sken, gick blickar till varandra…

Jag talade om, jag älskade ju en annan, men din blick sade; jag vill ha dig i min famn…

Det fanns, en kärlek emellan oss, min älskling och mig, hur kunde jag ta dig?

När jag sa det, vände du din blick din kärlek gick, och jag sov någon annan stans…

En gul sjöfågel lyfter, bilen susar tutande förbi, en orm vid min fot ringlar, in i tuvan jag går förbi…

Över ön jag vandrar till klippans avsats, där ser jag sniglar sitta, som tuggar på klippan fast…

Och en snäcka med tre ringar, de är som tripp trapp trull

Och över mig tallens grenar, solen strålar över det…

Om du vill ha henne hoppa nu… om du vill ha henne hoppa nu…

Na na kom till mig, jag finns här för dig, åh, na na na na, kom till mig om du vill kom till mig

Och kanske får du mig… vi är som tripp trapp trull, vi är som tripp trapp trull…

Du lekte med mig, det fanns kärlek i mig, och du lekte med den, tills jag drunkna i sjön

Jag skulle jaga dig, igenom stad efter stad, över land över hav tills jag drunkna i sjön

Du var som näcken du, naken utan skrud locka du mig ned i sjön

Det fanns en bild av dig, på botten av sjön, jag skulle fånga den, för att få dig,

Den flyttade sig, och luften tog slut, kärleken gick ut, och jag drunkna i sjön och jag drunkna i sjön och jag drunknade i sjön…